Aj medzi zvieratami sú celebrity, o ktorých niekedy už pravdepodobne počul každý z nás.  Dnešný článok sa venuje tým najslávnejším psom. 
 
Lajka – túlavý pes z Ruska, ktorý sa stal prvým živým tvorom na obežnej dráhe Zeme. Uhynula už päť hodín po štarte. 
 
 
Rin Tin Tin – slávny psí herec, ktorý mal vlastného kuchára, kľúče od mesta New York, dostával až 6 000 dolárov týždenne a keď zomrel, získal hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. Taktiež mohol získať prvého Oskara za najlepšieho herca, ale nakoniec sa rozhodlo, že cenu môže vyhrať iba človek. 
 
Bamse – bernardín, ktorý behom druhej svetovej vojny zachránil niekoľko ľudských životov a ukľudňoval svojich kolegov vojakov pri hádkach. Dozeral taktiež na to, aby vojaci boli na lodiach včas - docestoval autobusom na miesto, kde vojaci chodili do krčmy a priviedol ich do prístavu. 
 
Hačikó, Shep – dvaja psi, ktorí mali rovnaký osud. Keď ich milovaný pán zomrel, čakali na neho na vlakovej stanici až do svojej smrti.  
 
 
Pickles – nálezca ukradnutej futbalovej trofeje Zlatá Niké. Za svoj náhodný objav sa dostal do televízie, bolo o ňom natočených niekoľko filmov, z ktorých si v jednom i sám zahral a jeho pán dostal 5 000 libier.  
 
Bluey – pes, ktorý je momentálne zapísaný v Guinessovej knihe rekordov ako najstarší pes na svete – austrálsky dobytkársky pes sa dožil neuveriteľných 29 rokov a 5 mesiacov.
 
 
Tak koľko z týchto psích hrdinov ste poznali a o kom ste ešte nikdy nepočuli?