Ste upratovací maniak alebo vás špina len tak nerozhodí? Pokiaľ potrebujete mať čistú domácnosť, spozornite. Tu je zoznam miest, na ktoré sa pri upratovaní najčastejšie zabúda. 


Prístroje


Umývačka aj práčka sú domáci pomocníci, ktorí pomáhajú s upratovaním. Často teda ľudia zabudnú, že by potrebovali taktiež občas vyčistiť. 


Chladnička


Poriadne vydrhnúť si zaslúžia nielen vonkajšie strany chladničky a mraziaku, ale taktiež vnútro. Z času na čas je potrebné umyť police, prípadne odmraziť mraziak. Naviac ide o ideálnu príležitosť si všetko usporiadať a zistiť, čo všetko v zásuvkách vlastne schovávate. 
 


Úchytky


Možno si ani neuvedomujete, koľkokrát denne otvárate skrinky v kuchyni. Často je to navyše behom varenia, kedy máte ruky od oleja, cesta alebo múky.  


Vaňa a sprcha


Vo vani aj v sprche tečie voda každú chvíľu a tak to vyzerá, že ide o miesto, ktoré sa umývať nemusí. Opak je ale pravdou. Keď vhodným prostriedkom vyčistíte vaňu vrátane kohútikov a sprchovej hlavice, budete sa sami diviť ako kúpeľňa vynikne. 


Vypínače a kľučky


Koľkokrát denne sa ne siahneme a to aj keď prídeme domov z vonku a ešte sme si nestihli umyť ruky? A potom rovnaký vypínač použijeme aj potom, čo vylezieme z vane a ideme spať. 


Elektronika


Dialkový ovládač, klávesnica, telefón. To všetko používame veľmi často a pritom práve na elektroniku pri upratovaní často zabúdame. Samozrejme sa pri umývaní týchto zariadení musí používať špeciálny prípravok a nemôžeme sa do nich pustiť vodou so savom či octom. 
 


Hubky


Ako dlho používate jednu kuchynskú utierku alebo hubku na umývanie riadu? Meniť by sa mala podľa toho, ako často ju používate, minimálne ale jedenkrát mesačne. 
 
 
Prekvapil vás nejaký z bodov, alebo ste všetko z toho už pri upratovaní dávno robili?