Narodeniny sú významným dňom pre nás všetkých. Pre deti sú ale ešte o niečo dôležitejšie. Milujú, keď sú v centre pozornosti, ich blízki im nosia darčeky, dostanú tortu a potom sa môžu hodiny hrať so svojimi kamarátmi. Lenže, čo keď oslava vychádza na dobu obmedzení a zákazov? Ľudia sa nesmú stretávať vo väčších skupinách, mnoho ľudí sa bojí prísť na návštevu kvôli obavám o svoje zdravie a zdravie svojich blízkych a všetky reštaurácie a detské kluby sú zavreté. 

Dá s vôbec pripraviť pekná narodeninová oslava pre dieťa aj v dobe karantény? Určite! Tu máte niekoľko tipov, vďaka ktorým dieťa aspoň na chvíľu zabudne, že nemôže mať klasickú párty. 


Oslava v aute


Vyzdobte auto, pripravte si taštičky pre kamarátov detí a vyrazte na jazdu. S rodičmi detí sa dohodnite, aby boli doma a u každého sa zastavte. Oslávenec tak uvidí svojich kamarátov, dostane darčeky a každému z “hostí” dá tašku dá tašku s kúskom torty, balónikom, a párty čiapkou. A ide sa ďalej. 


Veľká výzdoba


Keď bude výzdoba naozaj pompézna, aspoň trochu to nahradí nedostatok návštev. Mnoho balónikov, sviečok, prskaviek, trblietavých nápisov, veľká torta, darčeky a najbližšia rodina. 


Hon za pokladom


Pripravte poriadnu cestu za pokladom, kľudne cez polovicu mesta (samozrejme podľa veku dieťaťa). Cestou môže nachádzať darčeky a na konci ho bude čakať ten hlavný. Indície môžete poschovávať aj u kamarátov vášho malého oslávenca, s ktorými si tak bude môcť aspoň zakývať cez okno. 


Splnenie prianí


Pokiaľ má vaše dieťa nejaké veľké prianie, teraz je ten správny čas na jeho splnenie. Chcelo vždy skákací hrad? Prenajmite si ho na deň. Prialo si jazdiť na koni? Tak vyrazte do stajne. Chcelo mať na oslave zmrzlinový stroj? I ten sa dá požičať. Keď sa dieťaťu splní sen, bude si narodeniny pamätať ako skvelé aj keď na oslave nebolo toľko ľudí čo obvykle. 


Videopárty


Spojiť sa s kamarátmi cez videohovor bude zábava hlavne pre starších, ale i mladším urobí radosť, keď mu kamaráti zaspievajú Veľa šťastia, zdravia a v krátkosti mu zablahoželajú.  


Vyrazte na výlet


Zabaľte sa, požičajte si na víkend napríklad karavan a vyrazte na narodeninovú jazdu niekam ďaleko. Ak bude pekné počasie, môžete vyskúšať i kempovanie. A napríklad polnočnú oslavu s narodeninovým prípitkom..