Tohtoročné Vianoce strávi osamote podstatne väčší počet ľudí, než je bežné. Časť z nich totiž musí zostať v karanténe, niekto má zas v karanténe svojich blízkych a niekto sa jednoducho bojí o svoju rodinu a tak sa rozhodne pre minimalistické Vianoce. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, aj sviatky osamote si môžete užiť viac než by ste čakali. Ako na to?
 

Večera

 
Veľa ľudí si povie, že nemá cenu niečo variť pre jedného človeka, lenže opak je pravdou. Urobte si svoje najobľúbenejšie jedlo, upečte si koláčiky a nakúpte si obľúbené nápoje. 
 

Darčeky

 
S predchádzajúcim bodom súvisia aj darčeky. To, že budete sami, neznamená, že sa musíte odbiť a Vianoce prakticky neoslavovať. Pokojne si ozdobte stromček, zabaľte darčeky pre seba a pustite koledy. 
 
 

Filmy

 
Či už atmosféru dotvoríte vianočnými filmami alebo si pustíte akýkoľvek iný, kedy inokedy si poriadne užiť filmový maratón, než keď máte pár dní úplné voľno? 
 

Videohovory

 
S vašimi blízkymi sa môžete vidieť cez video. Tak môžete stráviť kľudne celý večer, kedy budete ,,spoločne” večerať, rozbaľovať darčeky alebo spievať koledy. 
 
 

Urobte dobrý skutok

 
Počas Vianoc je mnoho kampaní na pomoc ľudí a pokiaľ vám niečo istotne zdvihne náladu, tak vedomie, že ste pomohli ľuďom, ktorí sú na tom omnoho horšie. Aj fakt, že ste na tak dôležitý sviatok osamote, nie je nič proti tomu, že niekto nemá na Vianoce ani pomyslenie, pretože rieši, či bude mať čo jesť a či je jeho rodina v bezpečí.