V poslednom článku sme pre vás pripravili prázdninové tipy na výlety po Čechách, kde to bude baviť celú rodinu. Dnes sa teda pozrieme trochu na východ a spíšeme miesta na Slovensku, ktoré by ste určite tento rok mali navštíviť.  
 

Malkia park

 
Malkia park je občianske združenie, ktoré zachraňuje mačkovité šelmy a ďalšie ohrozené zvieratá. A práve tie si môžeme v rozľahlom parku neďaleko Dunajskej stredy pozrieť. Nájdete tam tigre, levy, jaguáre, pumy, leopardy, ale i papagáje surikaty alebo gibonov. Pokiaľ by ste si všetky zvieratá za jeden deň nestihli pozrieť, môžete prespať v Malkia penzióne. Cez víkendy je navyše komentované kŕmenie, kde sa o zvieratách môžete dozvedieť zaujímavé informácie. Súčasťou parku je i bistro s detským kútikom, preliezky alebo trampolíny. 
 
 

Mini farma

 
Za zvieratkami môžete vyraziť i na Mini farmu pri Novom Meste nad Váhom. Vidieť tam môžete minikozičky i miniprasiatka, ale taktiež kone, kozy, teliatka, jelene, mačky alebo sliepky. Najmenšie zvieratká sú umiestnené v kútiku pri vstupe, kde je možné ich pohladkať. Pokiaľ je pekné počasie, môžu si deti zajazdiť na koníkovi. V areáli je taktiež vodné a lesné ihrisko, rozprávkové domčeky a zažiť môžete i cvičenie zvierat. 
 

ZOO farma

 
Pokiaľ z Nového Města nad Váhom vyrazíte na druhú stranu, prídete do ZOO farmy Modrová, ktorá zvieratá chová podľa princípov novozélandských zvykov - teda bez ustajnenia. Pri návšteve sa teda dozviete mnoho zaujímavostí z Austrálie a Nového Zélandu. Tešiť sa môžete na klokany, krokodíly a dobytok. 
 
 

Považské múzeum v Žiline

 
Keď sa behom svojich ciest zvieratiek dostatočne nabažíte, môžete vyraziť do múzea v Žiline. Deti pravdepodobne najviac zaujme expozícia Jánošíka v budove obecného úradu Terchová a dopravné múzeum v železničnej stanici Rajecké Teplice. 
 

Vadaš

 
Termálne kúpalisko Vadaš je zastávkou, ktorú by ste rozhodne nemali minúť, pokiaľ vaše deti milujú vodu. Priamo v areáli sa navyše môžete ubytovať a tak v aquaparku stráviť viac dní. Čaká na vás mnoho tobogánov, bazénov a wellness centrum, v ktorom si môžete dopriať saunu alebo napríklad vírivku či zážitkovú sprchu. 
 

Tatralandia

 
Vodným rajom je taktiež Tatralandia, o kterej ste už určite počuli. 28 tobogánov odstupňovaných podľa obtiažnosti, kryté, letné i termálne bazény a nechýba ani možnosť ubytovania priamo v bazénovom komplexe. Navštíviť môžete i Ostrov pirátov z Karibiku alebo si vyskúšať surf v interiérovom simulátore. Pre najmenších návštevníkov je pripravená tichá zóna, kde sa môžu najesť, alebo si odpočinúť. 
 
 

ZOO Bratislava 

 
Naše dnešné odporúčania výletov po Slovensku skončíme tam, kde sme začali - u zvieratiek. V bratislavskej ZOO nájdete okrem najrôznejších zvierat i detské ihrisko, lanové dráhy, trampolíny, detský bager, obchody alebo bufety. Od mája do októbra prebieha komentované kŕmenie a cez víkendy sa vaše deti môžu odviesť na koníkovi. Pri priaznivom počasí je v prevádzke i vláčik.