Prázdniny sú v polovici a niekto už vyčerpal svoje plány a nápady na výlety s deťmi: Pokiaľ ste už boli v ZOO, aquaparku a ihrísk už máte za sebou až až, poďte sa inšpirovať miestami v našej republike, kde to baví deti (aj dospelých) a ktoré by vám možno hneď tak nenapadli. 
 

Iqlandia Liberec

 
V Iqlandii nájdete hneď niekoľko expozíc - Vodný svet, kde si môžete postaviť hrádzu, zistiť ako vzniká vír, Svet okolo nás, kde si deti vyskúšajú, aké je to byť dospelými, Malú ordináciu, ktorá je naplnená lekárskymi prístrojmi Schopnosti a zručnosti zase stimulujú palubu potápajúceho sa Titanicu alebo naučia vaše deti Morzeovu abecedu a Už viem prečo odhalí najrôznejšie záhady.
 
 

Jojo park Ostrava

 
Zábavný park si užije celá rodina. Nájdete tu například labyrint, trampolínu, rôzne odrážadlá, vzduchové delá, stolný futbal alebo virtuálnu realitu. Súčasťou je taktiež kaviareň, kde si dospelí môžu odpočinúť a povyprávať sa, zatiaľ čo ich deti budú v siedmom nebi objavovať rôzne možnosti zábavy. 
 

Dinopark

 
Park plný dinosaurov nájdete v Prahe, Liberci, Plzni, Vyškove, Ostrave, ale i na Slovensku – v Bratislave a Košiciach, alebo v španielskom Algaru. Je to ideálny tip na výlet pro všetkých rodičov malých milovníkov dinosaurov, druhohôr a všetkého s tým spojeného. Každá z pobočiek ponúka niečo trošku iné, takže pokiaľ máte jeden prejdený už krížom krážom, skúste si naplánovať výlet do iného. 
 
 

Kukuričné bludisko

 
Rodinu Kukuričákov nájdete v Hradci Králové, Brne, Kutnej Hore, Olomouci, Opave, Plzni, Valticiach a v Prahe hneď na dvoch miestach. Každé z bludísk je trochu iné a tak môžete preskúmať trebárs všetkých deväť. Vybrať si vždy môžete z kratšej a dlhšej trasy a súčasťou bludiska sú i hry ako pre deti, tak pre dospelých. Dozviete sa taktiež niečo o ekológií a môžete súťažiť so všetkými ostatnými návštevníkmi o to, kto sa z bludiska dokáže dostať najrýchlejšie. 
 

Farma blaník

 
Ktoré dieťa by nemilovalo zvieratá? Farma kúsok od Blaníku má pre malých dobrodruhov pripravené nielen všetky možné zvieratá, ale taktiež atrakcie ako je hovoriaca rozprávková skrýša, trampolíny, keltský hrad alebo ihrisko. Zároveň ponúka ubytovanie, takže si farmu môžete užívať klidne celý víkend. 
 
 

Mirákulum

 
Návšteva Mirákula zaberie minimálne celý jeden deň. Medzi atrakciami totiž nájdete i vodný svet, kde sa deti vybláznia s vodnými prvkami, hrad s podzemnými chodbami, lanové centrum, ktoré sa rozprestiera cez polovicu celého pozemku, obrovské trampolíny, vulkán so šmýkačkou, kolotoč, hojdačky, výbeh s malými kozičkami, bludisko, detskú dedinu alebo napríklad železnicu či jazdu na bojových pásových vozidlách. A tým to zďaleka nekončí!
 


Krtkov svet

 
Krtkov svet je nová atrakcia kúsok od Prahy a nájdete tam všetko, čo deti milujú. Hojdačky, šmýkačky, preliezky, trampolíny, ale aj vodné ihrisko, lanové centrum, rôzne občerstvenie a nechýbajú ani zvieratká.