Chytré hodinky, obojky, náramky,…ako všetky technologické novinky majú aj sledovacie zariadenia svoje pre a proti. 
 

Deti


Po sledovacom zariadení rodičia začínajú pokukovať vo chvíli, kedy ich potomok začína chodiť do školy alebo potom čo rodič nastúpi do práce a je nutné, aby sa dieťa dopravovalo zo školy alebo krúžkov domov samo. Hodinky majú niekoľko výhod. 
 
  • Vždy viete, kde dieťa práve je a či už bezpečne dorazilo domov. Viete tiež, či sa niekde zdržalo a pokiaľ vám nezdvíha telefón, vždy viete, kde ho zastihnúť.
 
  • Niektoré chytré hodinky sa dajú použiť aj ako telefón. Jednoducho do nich vložíte SIM kartu a môžete telefonovať aj v prípade, že dieťa nemá pri sebe skutočný mobilný telefón. Tak máte istotu, že dieťa bude vždy zastihnuteľné a nestane sa, že by vám nemohlo zavolať, keby sa stratilo. V lete môže vyraziť na kúpalisko iba s uterákom a vodou a vďaka hodinkám bude môcť kedykoľvek volať. A čerešnička na torte - na chytrých hodinkách nebude môcť hrať hry a prokrastinovať na internete tak jednoducho ako na telefóne.
 
  • Vyrábajú sa aj vodotesné hodinky s naozaj dlhou výdržou batérie a tak ich dieťa nebude musieť dávať dole zo zápästia (a teda ich rýchlo niekde stratiť) ani na tábore. 
 

Domáci miláčikovia


Pokiaľ sa váš psík alebo mačka radi túlajú a vy trávite bezsenné noci starosťami o to, kde môžu byť, skúste sa poobzerať po sledovacom zariadení na obojok. Svojho miláčika tak vystopujete behom okamihu a budete pokojne spať. 
 


Seniori


Špeciálne náramky sa vyrábajú i pre vašich starých rodičov. Pokiaľ sú už trošku zábudliví a bojíte sa, že by sa cestou z nákupu mohli stratiť, nie je nič jednoduchšie, než im zaobstarať náramok, vďaka ktorému budete mať absolútny prehľad o tom, kde práve sú. Vyrábajú sa aj špeciálne náramky, s ktorými si ľudia môžu jednoducho privolať pomoc a ktoré dokážu rozpoznať pád. 
 
 
Rovnako ako všetko na svete, tu taktiež nájdeme i negatíva a to predovšetkým u sledovacích zariadení pre deti. Chytré hodinky sa dajú zneužiť napríklad hackermi, ktorí potom budú mať o pohybe vášho dieťaťa rovnaký prehľad, ako vy. Negatívom je taktiež určitá strata súkromia, ktorá môže byť hlavne pre staršie deti nepríjemná. Je teda nutné pred nákupom všetko dôkladne zvážiť a brať do úvahy i prianie dieťaťa. Pokiaľ ho do nákupu zahrniete a všetko mu vysvetlíte, bude to pre neho určite jednoduchšie.