Danica
 
  • 8 rokov skúseností
  • 52 rokov
  • Sládkovičovo
  • Kontaktovalo ju už 8 rodičov
  • Aktívna pred 13 dňami
  • Zodpovedá do: 8 hodiny
  •  Gymnázium, Bratislava
  •  preferuje opatrovanie: 20 - 40 hodin za týždeň
  •  Mám vlastné priestory
  •  Strážim v dome rodiny
  •  Vlastním auto
  •  Je ochotná strážiť 1 dieťa
  •   Cez noc
Jazyky

Danica S.

€/hod

  • 52 rokov
  • 8 rokov skúseností s opatrovaním

O mne

Volám sa Danica, mám 52rokov. Po ukončení štúdia na gymnáziu som ešte vyštudovala alternatívnu psychológiu - Metóda jednotného mozgu One Brain. Na základe vysokej účinnosti tejto metódy bol v Maďarsku tento systém schválený ako liečebná metóda, rovnocenná klasickej medicíne a psychológii. Ľudia v Maďarsku si môžu dať preplatiť liečbu zdravotnou poisťovňou buď klasicky u lekára, alebo si môžu zvoliť korekciu svojho psychického či dokonca fyzického problému touto alternatívnou metódou One Brain, ktorú mimochodom vymyslel lekár - genetik.

Táto metóda ma naučila hlbšie porozumieť medziľudským vzťahom a problémom dospelých aj detí a nájsť to správne riešenie individuálne pre osobu či dieťa s ktorým pracujem, podporiť jeho sebavedomie, uvoľniť nahromadený stres či frustráciu a tiež som sa naučila hlbšie chápať detské emócie a problémy v jednotlivých etapách detského veku, rozdiely vo výchove chlapcov a dievčat a možnosti pomoci v prípade potreby. Okrem toho som chodila aj na prednášky Montessori - metódy výchovy detí, ktorá podnecuje ich kreativitu, zvyšuje ich schopnosti učiť sa nenápadným hravým štýlom, buduje zdravé sebavedomie a samostatnosť dieťaťa, ako aj ho učí niesť zodpovednosť za svoje činy a správanie napriek tomu, že dieťa má väčšiu slobodu v procese učenia, a je kladený dôraz na tom, aby dieťa v procese výchovy nebolo obmedzované množstvom zákazov a príkazov.

Pracovala som aj ako lektor jógy, ktorú môžem využiť aj na zlepšenie fyzickej kondície či pohybových schopností detičiek. Rada sa s deťmi venujem pohybu na čerstvom vzduchu spolu s poznávaním okolia, vo vnútri sa s nimi rada hrám zábavné a náučné hry podľa veku dieťaťa, pomáham rozvíjať lásku k hudbe, tancu a spevu. Podľa potreby upevňujem hygienické návyky detí.

Dohovorím sa aj po anglicky, v prípade potreby môžem deťom pomôcť opakovať anglické slová. Opatrovaniu detí sa venujem mnoho rokov, začala som varovaním mladšej sestry, kočíkovala som sestru spolu s mladými mamičkami, vymieňala si s nimi skúsenosti s bábätkami. Neskôr som pomáhala svojim kamarátkam a tiež moja prvá práca bola opatrovateľka detí. Veľká láska k deťom mi zostala doteraz, aj keď som medzičasom pracovala ako vydavateľ ka kníh. Avšak po čase som si už nemohla sadnúť za počítač a pracovať niekoľko hodín v kuse kvôli problémom s krčnou chrbticou a tak som sa opäť vrátila k mojej starej láske - opatrovaniu detičiek.

Deti mám veľmi rada, špeciálne tie najmenšie, ale rozumiem si aj so staršími deťmi. Mám pochopenie pre ich pocity a ťažkosti, viem sa s nimi dohodnúť, mám trpezlivosť im veci vysvetliť. Pristupujeme k nim priateľsky, s láskyplnou autoritou, viem ich ukľudniť, podporiť, dať pocit bezpečia.

V najbližšej dobe mám v pláne zvýšiť si svoju kvalifikáciu tým, že ešte prehĺbim svoje vedomosti o Montessori metóde a získam certifikát, nakoľko keď som sa k tomu prvýkrát dostala, ešte táto možnosť na Slovensku neexistovala.
Ak máte pocit, že ja by som mohla byť tá pravá pre varovanie vašeho dieťatka, budem poctená a budem sa snažiť urobiť pre vašu ratolesť prvé aj posledné.

Dostupnosť

Môžem sa postarať o vaše dieťa v noci v prípade potreby. Cez deň utorok, streda, piatok, sobota, nedeľa.


Nemá aktuálny kalendár

Skúsenosti s opatrovaním

nemluvňatá

3 roky

batoľatá

3 roky

predškoláci

2 roky

detský školský vek

2 roky

násťroční

žiadna skúsenosť

Skúsenosť so špeciálnymi požiadavkami

Alergie na potraviny

Zručnosti

Spev / hudobný nástroj, Tanec / pohybová aktivita a Šport

Jazyky

Čeština, Ruština a Slovenčina

Anglicky sa dorozumiem, žila som 5 rokov v New Yorku. Ruštinu som mala povinne na škole, dorozumiem sa.

Kde stráži:

Kde som najčastejšie: Trnavský kraj » Galanta » Sládkovičovo, Trnavský kraj



Kde tiež bývam: Galanta, Trnavský kraj



Bývam v Sládkovičove , za prácou chodím cez týždeň do Senca či Galanty