Zistili ste, že o pár dní je Halloween v škôlke alebo ste s deťmi pozvaní na oslavu v maskách? Na nákup kostýmu nemáte čas a tak teraz potrebujete rýchlo vymyslieť prestrojenie, ktoré bude dieťa baviť a bude hlavne ešte dnes hotový? V tom prípade ste tu správne, dnes pre vás máme práve tipy na výrobu jednoduchých kostýmov. Ktoré to teda sú? Zjistili jste, že je za pár dní Halloween ve školce nebo jste s dětmi pozváni na oslavu v maskách? 

Čarodejnica

Stačí stará deka alebo veľké tričko, metla alebo mačka, nakresliť pár čiernych pieh na tvár a rozcuchať vlasy. 

Športovec

Pokiaľ je dieťa v nejakom športovom krúžku, tak mu bude stačiť vziať si dres a prípadne vybavenie, na hruď pripevniť papier s číslom a je to. Rovno si môže vziať i medailu, prípadne ju stačí vyrobiť napríklad zo žltej fidorky.
 

Zlodej

Na hlavu čiernu pančuchu vystrihnutú na oči, nos a obliecť sa do tmavého a trebars si vziať maketu pištole alebo vrece s ukradnutými cennosťami. 

Pirát

Pirát potrebuje šatku, čiernu pásku cez oko vyrobenú napríklad z papiera a keď nájdete ešte plyšového papagája, máte vyhraté. 

Námorník

Námornícke pruhované tričko má doma snáď každý z nás a námornícka čiapka dovezená z Chorvátska sa snáď tiež niekde nájde. So sebou si čerstvý kapitán môže vziať napríklad záchranný kruh. 
 

Motýľ

Pre motýľa sú najdôležitejšie krídla, ktoré vyrobíte napríklad z kartónového papiera. Dieťa sa potom môže obliecť celé do čiernej alebo kľudne i do inej farby. A je hotovo. 

Pavúk

Na kostým pavúka potrebujete čierne pančuchy, ktoré vyplníte čímkoľvek, čo máte po ruke a pripevníte ich dieťaťu okolo pásu. Dieťa zlaďte do čiernej a môžete pridať ešte muchu, na ktorej si bude pochutnávať.