Dlhá cesta autom za dovolenkou je náročná nie len pre dospelých, ktorí musia bezpečne šoférovať až do letoviska. Pre malé deti môže byť cestovanie podobne stresujúce, zvlášť, ak sú pripútané na sedačke už niekoľko hodín, nudia sa a cieľ je stále v nedohľadne. Všetky hry ich už prestali baviť (nehovoriac o pozeraní z okna), niekoľkokrát ste si spolu zaspievali všetky obľúbené pesničky a na rad prišiel plač spolu s rodičmi obľúbenou otázkou “Kedy tam už budeme?” Skôr, než na najbližšej ceste za starými rodičmi či slnkom a dobrodružstvom prídete o rozum, skúste deťom pustiť v aute rozprávkovú audioknihu.
 
 
So zabavením detí vám môže pomôcť tá najslávnejšia hlídačka všetkých čias. Mary Poppinsová často prichádza ako na zavolanie do rodín, ktoré ju najviac potrebujú. Inak tomu nebolo ani v dome Bankovcov - nová opatrovateľka sa pred ich dverami zjavila akoby zázrakom. Len malému Michalovi a Jane sa zdalo, že pestúnku pred ich dvere doniesol silný východný vietor. Prísne sa tváriaca Mary Poppinsová si v novej rodine rýchlo vybuduje rešpekt u detí i dospelých. Všetci ale rýchlo zistia, že po jej boku zažijú množstvo fantastických dobrodružstiev. Opatrovateľka Mary Poppinsová vie totiž čarovať!
 
 
Najnovšie vydanie svetoznámej rozprávky o kúzelnej opatrovateľke Mary Poppinsovej tentoraz prináša nakladateľstvo Albatros nie len v knižnej podobe, ale aj ako rozprávku na počúvanie. Príbeh dlhý necelých päť hodín je určený deťom od ôsmich rokov a v češtine ho nahovorila Dana Morávková. Pri prednese nezabúdala na svojich poslucháčov - príbeh vyrozprávala dostatočne pomaly na to, aby bol zrozumiteľný i menším poslucháčom, ale zato plynulo, živo a pútavo, vďaka čomu nie je nudný. Počúvanie rozprávky príjemne zaujme pozornosť a presmeruje ju k deju, čím dieťa začne relaxovať. Audiokniha mu tak môže uľahčiť zaspávanie, kedy rodičia už nemajú silu udržať otvorené oči pri rozprávke na dobrú noc - CD ich jednoducho zastúpi. Osvedčiť sa môže rodičom aj počas cestovania autom - veď čo je jednou z najlepších vlastností audiokníh? Že pri nich treba byť úplne tíško, aby sme rozprávku dobre počuli.
 
Audioknihu Mary Poppinsová, ktorú napísala P. L. Traversová a narozprávala Dana Morávková, vydalo nakladateľstvo Albatros v Prahe v roku 2019.

Audioknihu si môžete kúpiť tu